Concoursen

In ruim 100 jaar ”Herleving” is het koor ook regelmatig naar een concours geweest. De ene keer werd een goed resultaat behaald, de andere keer een wat mindere.

Het eerste concours waar aan werd deelgenomen vond plaats in Harskamp in 1931, en was een groot succes. Hier werd een eerste plaats behaald.

In 1932 werd er meegedaan aan een concours in Bilthoven, waar een tweede prijs werd behaald. Dit resultaat viel een beetje tegen; volgens de notulen uit dat jaar moest het koor maar meer zijn best gaan doen, zodat het volgend jaar weer een eerste prijs kon worden behaald. Dit is gelukt in 1934, waar met 309 punten de eerste prijs in de wacht werd gesleept.
Tot 1938 werd , steeds met goed resultaat, meegedaan aan concoursen. I.v.m. de oorlogsjaren werd er pas in 1947 weer meegedaan aan een concours, waar meteen weer een eerste prijs werd behaald.

Van 1950 t/m 1956 werden louter eerste prijzen behaald. In 1959 kwam het koor uit in de superieure afdeling, waar ook een eerste plaats werd bereikt.
Een groot succes werd behaald in 1966, waar tijdens een concours in Landsmeer de eerste prijs werd binnengehaald met 354 punten en het koor tevens in bezit kwam van de wisselbokaal, voor het meest behaalde punten van het tweedaags durend concours.
In 1997 en 1999 werden eerste plaatsen behaald tijdens een concours in Ede.
 Ook in 2002 heeft Herleving met succes deelgenomen aan het koorfestival te Epe.

Tijdens deze negende editie van het concours behaalde Herleving 308 punten. Dit aantal leverde wederom een eerste plaats op.
De samenklank en nuancering scoorden hoog .
Het Ave Maria van Arcadelt en Erlaube mir, feins madchen van Brahms werden ten gehore gebracht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *